Show me your smile ! (:

10:21 PM



Assalammualaikum !

Haaaiii semuaaaa ... Lama kan tak update blog KekMeghaa (perasan sgt nak jadi Keknis :p)

Ni bukan blog matshaleehhhh okay . Ni blog bahasa melayu  Ecececehhhh..

So since lama tak ber-update ( peghhh berbahasa Matshaaalleeehhh pulak)
Padahal baru last month aku update LOL 
Sejak sekian lama tidak ber-update lantas KekMeghaa akan post citer2 KakMeghaa.

19 March 
Ulangtahun kelahiran KekMeghaa yang ke 25. Steady semua KekMeghaa da 25 dah .

Terima Kasih yang mendoakan KekMeghaa !
Terima Kasih yang wish (:

Happy Birthday, Syaza Muthira !
Semoga anda tenang disana. 
(kongsi tarikh yg sama ngn KekMeghaa)


OK let started !!
Korang pernah ada Kejadian atau perkara yang memalukan lam hidup korang ????
aku ada sikit2 tapi takde la teruk sangat2 ;p

1. Masa zaman tadika dulu aku duk kampung. Jadi bila kat kampung hidup aku seakan anak-anak yg lain. asyik duk main jaaaa..
Jadi suatu hari, Mama ngn Abah belikan aku basikal yang ada roda tuh. Jadi disebabkan teruja hari2 aku bawak basikal yang ber-roda tu seakan Azizulhasni Awang. =___=' amik lap selekoh umpama Valentino Rossi amik lap woooo...
Bila atuk aku tengok cucu dia da mahir bawak basikal beroda tu..jadi dia cabutnya laaa roda tuh. (kejam weii)
Jadi petang tu nenek aku bersiar depan rumah nak ke rumah kengkawan dia jadi aku dgn feeling  Azizulhasni Awang aku kayuh laa .. tak sempat kayuh aja dah jatuh. Semangat ! Bangun kayuh balik padahal lam hati nak aku bakarkan jer basikal tuh =___=
Jatuh ...bangun GIVEUP ! hahahahaha


Esok aku bangun nak semangat baru. Jadi aku kayuh punye kayuh.. yang tak tahan siap boleh angkat tangan.
Masa angin bertiup sayu ke muka aku .. 
GEDEBUSSSSSSSSSHhhhh......
Aku terjatuh lam parit/longkang !! 
Eeeee nenek aku geng2 nenek aku semua gelak kan aku 
eeeee tangan aku terpegang tanah lam parit tuh Ya Allah  lendir2 tau. ==' 
Sampai sekarang aku rasa lendir2 lam parit tuh 
langsung aku balik umah atuk aku pilak sambung gelak ! 
Sejak tuh lah aku power bawak basikal ..org bawak basikal kat darat aku kat parit
PEDEHAL !


2. Ni masa aku menjalani latihan JPJ dulu :DD
Sedang asyik aku usha orang  putar setereng kereta kiri ke kanan .. aku perasan la ada budak laki ni 
(Kacak, bergaya, maskulin)
Dia bawak motor sambil melambai-lambai kat aku
 2,3  kali gak duk melambai-lambai kat aku
(bajet kene ngorat) hahahaha
Aku pun lambai lah balik ala2 cam kenal kan
hahahahahahaha


Rupanya budak tu buat latihan  JPJ  hahahahaha (MALUUUUUU ==") 

3. Ni masa aku awal kerja =___='

Masa interview peghhh power cari bangunan takyah guna GPS weeii...
Jadi masa hari ke-3 aku nak masuk kerja jadi sebelum tuh aku pun singgah beli roti.
Lepas tuh aku pun masuk laa dalam office and cari  pintu masuk ni... semua dalam OFFICE pandang aku pelik.
Aku terkedu gak kenapa pejabat aku makin cantik..ape malam tadi diorg mengemas ????
HAHAHAHA RUPANYAAAA....

Aku tersalah masuk OFFICE weeii =____=" 
" Adik salah office ke dik???"

Skunk masuk office aku masih lagi berhati2 padahal dah 2 tahun kerja :D
HUWAWAWAWAWA malunyeeeee aku Tuhan jer tahu !



P/s: ada sesuatu pengajaran buat kita..yang harus kita simpan sebagai kenangan dalam hidup. (:
HAAHHAHAH 
ok aku malu ! :p




Thank you Nuffnang for this opportunity. #NuffnangMY #MYInvisalign

                Make Your Dream Smile A Reality!




You Might Also Like

2 comments